Gaziantep Klima

Gaziantep Klima

Gaziantep Klima

Gaziantep Klima kullanımı bir tercihten öte zaruret olan şehirlerimizden. Zaman zaman uç noktalarda yaşanabilen iklimsel değişiklikler klimayı bir ihtiyaç haline getiriyor. Özellikle yakıcı güneşin etkisinden kurtulmak istediğinizde, iç mekanlarda klimanın sağladığı konfor paha biçilemez. Gaziantep zaman zaman 40 dereceleri aşan sıcaklıklarla boğucu bir şehir haline geldiğinde, kullandığınız klimanın sağlıklı bir şekilde görevini yerine getirmesi için mutlaka düzenli olarak bakımının yapılıyor olması gerekir. Tıpkı diğer tüm mekanik ve elektronik cihazlarda olduğu gibi klimalarda da uzun ömürlü ve tam performanslı bir çalışma için periyodik bakım kaçınılmazdır. Klimera profesyonelliği ile yapılan periyodik bakımlar sayesinde klimanızı keyfinizce kullanmaya devam edebilirsiniz. Periyodik bakım elbette işin ehli olan kişilerce yapılmalı; ama sizin de periyodik bakım hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. En azından bakım zamanlarını takip edebilir, yapılan işlemler hakkında daha bilinçli olabilirsiniz.

 

Gaziantep Klima Servisi Klimeradan Periyodik Bakım Hakkında Bilgiler

Klima sadece yaz sıcağında biraz serinlemenize olanak sağlayan bir iklimlendirme aracı değildir. Klimalar sizlere 4 mevsim ideal oda sıcaklığında yaşamınızı sürdürme olanağı sağlar. Aynı zamanda tam vaktinde ve doğru bir şekilde bakımı yapılmış klima sayesinde her daim temiz ve taze hava solursunuz. Klimera size periyodik bakım hakkında bir bilgi notu hazırladı. Bu sayede periyodik bakımın önemi daha net anlaşılabilir ve aklınızdaki sorular cevaplandırılabilir.

1.      Periyodik Klima Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Aslında mevsim geçişlerinden hemen öncesi klima bakımı için uygun zamanlardır. Dört mevsim klima kullanıyorsanız yılda dört defaya kadar klimanızın genel kontrollerini yaptırmanız ve en az 6 ayda bir de klimanızın periyodik bakımını yaptırmanız doğru olanıdır. Özellikle bahar aylarında klimanızın filtrelerine takılan toz ve polenin fazlalığı ilerleyen yaz aylarında klimanızın performansında düşmeye neden olabilir. Bu nedenle yaza ve kışa girişte periyodik bakımınızı yaptırmanızda fayda var.

2.      Periyodik Bakımı Kimler Yapabilir?

Klima çalışma sistemi, elektrik ve elektronik hakkında detaylı bilginiz yoksa klimanızın bakımını kendiniz yapmaya kalkışmamalısınız. Bu son derece tehlikeli ve masraflı sonuçlara gebe bir girişimdir. Aynı şekilde işinde ehil olmayan kişilere de klima bakımı yaptırılmamalıdır. Hemen hemen her marka klimanın çalışma sistemi birbirinden farklıdır. Daikin marka bir klimanın çalışma sistemine hakim olan bir profesyonelin yapacağı bakım ile sistemden bihaber birinin yapacağı bakım arasında çok büyük farklar vardır. Yetkin olmayan kişilerce yapılan bakım büyük ve küçük arızalar ve kısalan kullanım ömrü gibi sonuçlar doğurabilir. Klimera işinin erbabı ekibi ile uzun ömürlü ve sağlıklı çalışan bir klimanın keyfini çıkarabilmeniz için daima yanınızda.

3.      Periyodik Bakımda Neler Yapılır?

Klimanızın periyodik bakımında evvela tüm parçaların genel kontrolü yapılır. Ardından ihtiyaç duyulan bakım ve parça değişimleri yapılır. Klimanızın öncelikle basınç kontrolü ile gaz ve yağ miktar kontrolü, pervane kontrolü, filtre kontrolü, geliş ve gidiş bağlantı kontrolü yapılır. Klima ünitenizin pervanesi kirlenmişse gerekli bakım ve temizliği yapılır. Geliş ve gidiş hattında ve ayrıca bağlantı noktalarında herhangi bir kaçak olup olmadığı kontrol edilir. Var ise kaçakların bertaraf edilmedi için gerekli değişim ve onarımlar yapılır. Gaz ve yağ miktarında eksilme varsa basınç kontrolü ile anlaşıldıktan sonra gerekli eklemeler yapılır. Kirli olan filtreler mutlaka değiştirilir. Elektrik akımı ve hava akışı ile ilgili son kontroller de yapıldıktan sonra klimanızın çalışması bir kez daha denenir. Eğer beklenen performans ile soğuk ve sıcak çalışma elde edildi ise periyodik bakım sonlandırılır. Gaziantep Klima periyodik bakımı için şanslı olan bir şehir. Siz de bu şansı kullanabilir ve Klimera kalitesi ile periyodik bakımınızı dilediğiniz zaman yaptırabilirsiniz.

0 850 222 2 878
info@klimera.com.tr
Pzt - Cmt 8.00 - 18.00
Pazar Kapalı
Merkez : Fatih Cd. No:80, 35170 Konak/İzmir
Şube : Güvenevler Mah.29023 Nolu Cad. No:2/BD Şehitkamil / GAZİANTEP